- Detta röda vin från de bästa druvorna är ett utmärkt komplement till rätter som purjolökssoppa eller grönsaksgryta med pesto
- Detta vin från Bordeaux är särskilt kraftfullt för kännaren
- Ett rött vin som har vunnit många utmärkelser, perfekt bland annat för en typisk utekväll eller för överraskande finsmakare
1er Grand Cru Classé Saint-Emilion AOC in HK - Clos Fourtet
Mer information om 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion AOC in HK - Clos Fourtet
HK I glaset har 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion in från Clos Fourtet en tät karmosinröd färg. Med en liten rörelse i sidled avslöjar Bordeaux-glaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. Doften av detta röda vin från Bordeaux förför med aromer av björnbär och viol. Om vi spårar aromen ytterligare tillkommer blåbär.
Detta vin glädjer med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta täta rödvin är fylligt och mångfacetterat på gommen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Emilion, är i slutändan övertygande med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de kalkstensdominerade jordarna.
HK Vinifiering av 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion i från Clos Fourtet
HK Grunden för den kraftfulla 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion in från Bordeaux är druvor från druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av kalksten. HK När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna till 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion uteslutande för hand utan användning av silande och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Rekommenderad mat för Clos Fourtet 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion i HK
Detta franska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, boeuf bourguignon eller kalvbullett med bönor och tomater.
HK Utmärkelser för 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion i från Clos Fourtet
Förutom ett pris-njutningsförhållande kan detta röda vin från Clos Fourtet också skryta med många utmärkelser och toppbetyg utöver 90 poäng. I detalj är dessa för 2016-årgången
- Wine Advocate - Robert M. Parker - 95-97 poäng
- Vinous Antonio Galloni - 97 poäng
- Wine Enthusiast - 95 poäng
- Vinspectator - 96 poäng
- Fler produkter från Clos Fourtet