- Detta exklusiva rödvin passar perfekt till rätter som ankbröst med sockerärtor eller kokt kalvfilé med bönor och tomater
- Detta vin från Burgenland är behagligt balanserat för finsmakaren
- Ett idealiskt rött vin, perfekt bland annat för en typisk kväll på landet eller en kväll vid eldstaden
Mer information om 65 Zweigelt Reserve DAC - Robert Goldenits
65 Zweigelt Reserve DAC från Robert Goldenits från Burgenland har en klar, ljusröd färg i glaset. Om du ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, kan du uppleva en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Buketten av detta röda vin från Burgenland förtrollar med inslag av björnbär och sur körsbär. Om vi spårar aromen ytterligare läggs choklad och svart körsbär till.
Robert Goldenits 65 Zweigelt Reserve DAC är behagligt torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig i ett vinikonsegment. Detta täta röda vin presenterar sig balanserat och mångfacetterat på gommen. Finalen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Burgenland, närmare bestämt från sjön Neusiedl, är fängslande med en anmärkningsvärd finish.
Vinifiering av Robert Goldenits 65 Zweigelt Reserve DAC
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Zweigelt. För detta exceptionellt balanserade vin av en enda sort från Robert Goldenits skördades endast oklanderliga druvor. 65 Zweigelt Reserve DAC är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna österrikare andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Utvecklingen av druvorna för detta Zweigelt-vin påverkas i obestridlig utsträckning av klimatet i odlingsregionen. I Burgenland trivs druvorna i ett ganska svalt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt långa och jämna druvor och en ganska måttlig mustvikt. Efter druvskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognad under flera månader i 1200 liters ekfat.
Matrekommendation för 65 Zweigelt Reserve DAC av Robert Goldenits
Detta österrikiska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till ankbröst med sockerärtor, bräserad kyckling i rött vin eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Robert Goldenits