Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Mer information om Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Alzero Cabernet Veneto från Giuseppe Quintarellis penna från Veneto visar en tät, purpurröd färg när glaset snurras. Om du håller glaset i en liten vinkel kan du se en övergång i färg mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Den första doften av Alzero Cabernet Veneto avslöjar nyanser av svarta vinbär. De fruktiga komponenterna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring och ännu mer fruktiga, balsamiska nyanser.
Detta vin imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt låg restsockerhalt. Som man kan förvänta sig av ett vin, är detta italienska naturligtvis förtjusande med den finaste balansen trots sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På gommen kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät textur. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Veneto, som har utmärkt lagringspotential, imponerar med sin anmärkningsvärda kvardröjande smak.
Vinifiering av Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
Det här röda vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Cabernet Franc. Endast förstklassiga druvor skördades för detta underbart kraftfulla vin med en enda sort från Giuseppe Quintarelli. Efter att ha skördats för hand förs druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små ekfat vid kontrollerade temperaturer. I slutet av denna process lagras den kraftfulla Alzero Cabernet Veneto i flera månader på slavonska ekfat.
Rekommendation om vinmatchning för Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, grönsakscouscous med oxfrikadeller eller kokt kalvkött med bönor och tomater.