Mer information om Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder Crescentia - Kloster Eberbach
Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder Crescentia från Kloster Eberbach i Rheingau har en lysande, ljusröd färg när den snurras i glaset. När glaset snurras har detta röda vin en underbar glans som gör att det dansar livligt i glaset. I doften avslöjar detta röda vin från Kloster Eberbach alla möjliga sorters svarta vinbär, blåbär, plommon, björnbär och mullbär. Som om det inte redan var imponerande kommer rökt kött, kanel och brunt bröd in på grund av åldrandet i små träfat.
Kloster Eberbach Assmannshäuser Höllenberg Pinot Noir Crescentia är behagligt torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett toppvin. Detta täta röda vin är lättfotat och mångfacetterat och presenterar sig på gommen. På grund av sin nuvarande fruktsyra är Assmannshäuser Höllenberg Pinot Noir Crescentia exceptionellt fräsch och livlig på gommen. I avslutningen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Rheingau med sin exceptionella längd. Återigen dyker antydningar om svart körsbär och björnbär upp. I avslutningen kommer mineralnoter från de skifferdominerade jordarna in.
Vinifiering av Kloster Eberbach Assmannshäuser Höllenberg Pinot Noir Crescentia
Det eleganta Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder Crescentia från Tyskland är ett vin med en enda druvsort tillverkat av druvsorten Spätburgunder. Druvorna växer under optimala förhållanden i Rheingau. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt i skifferjordar. Naturligtvis bestäms Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder Crescentia också av klimatet och vinodlingsstilen i Assmannshausen. Detta tyska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse och presenterar sig som exceptionellt komplext. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna till Assmannshäuser Höllenberg Spätburgunder Crescentia uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Assmannshäuser Höllenberg Pinot Noir Crescentia i flera månader på ekfat.
Mat rekommendation för Kloster Eberbach Assmannshäuser Höllenberg Pinot Noir Crescentia
Detta röda vin från Tyskland avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till fyllda paprikor, bräserad kyckling i rött vin eller osso buco.
- Fler produkter från Weingut Kloster Eberbach