Mer information om Gattera Barolo DOCG - Cordero di Montezemolo
Gattera Barolo från vinodlingsregionen Piemonte avslöjar en tät rubinröd i glaset. Vinglaset hålls i en liten vinkel och visar en charmig granatröd nyans vid kanterna. När man virvlar glaset avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket är tydligt i starka kyrkfönster vid glasets kant. På näsan av detta röda vin från Piemonte-regionen känner vi nyanser av alla typer av röda och svarta bärfrukter, kompletterade med kryddiga nyanser. Gattera Barolo från Cordero di Montezemolo är perfekt för alla vindrickare som gillar så lite kvarvarande sötma som möjligt i sitt vin. Samtidigt verkar det dock aldrig magert eller sprött, vilket man naturligtvis skulle förvänta sig i ett vinikonsegment. På grund av sin nuvarande fruktsyra är Gattera Barolo fantastiskt fräsch och livlig på gommen. Finalen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Piemonte, närmare bestämt från Langhe DOC, glädjer äntligen med en vacker finish.
Vinifiering av Gattera Barolo från Cordero di Montezemolo
Grunden för den kraftfulla Gattera Barolo från Piemonte är druvor från druvsorten Nebbiolo. Efter skörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring i flera månader på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Cordero di Montezemolo Gattera Barolo
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till
- Fler produkter från Cordero di Montezemolo