Bas De Combe Nuits-Saint-Georges AOP - Jean Tardy
Mer information om Bas De Combe Nuits-Saint-Georges AOP - Jean Tardy
I glaset har Bas De Combe Nuits-Saint-Georges från Jean Tardys hus en klar, ljusröd färg. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, kan man uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I glaset avslöjar detta röda vin från Jean Tardy aromer av sura körsbär och hallon, kompletterade med mineral, vanilj och skogsgolv. Detta franska vin har en elegant torr smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i ikonsegmentet, förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. Balanserat och flerskiktat, detta täta röda vin presenterar sig på gommen. I slutet glädjer detta ungdomliga röda vin från Bourgogne vinodlingsregion med sin betydande längd. Återigen visas antydningar till hallon och surkörsbär.
Vinifiering av Jean Tardy Bas De Combe Nuits-Saint-Georges
Grunden för den balanserade Bas De Combe Nuits-Saint-Georges från Bourgogne är druvor från Pinot Noir-sorten. Utan tvekan bestäms Bas De Combe Nuits-Saint-Georges också av klimat- och stilistiska faktorer Cote de Nuits och Haute Cotes de Nuits. Detta franska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett utomordentligt imponerande sätt. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träfat vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den eleganta Bas De Combe Nuits-Saint-Georges i flera månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Jean Tardy Bas De Combe Nuits-Saint-Georges
Detta franska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till osso buco, bräserad kyckling i rött vin eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Jean Tardy