Mer information om Bechtheimer Saint Laurent trocken - Dreissigacker
Dreissigacker Den lättfotade Bechtheimer Saint Laurent från flödar in i glaset med en lysande rubinröd färg. När bourgognebägaren hålls i en liten vinkel avslöjas en charmig granatröd nyans vid kanterna. När man snurrar på glaset får detta röda vin en fascinerande lätthet som får det att dansa i glaset. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i en bourgognekupa och bjuder på underbart uttrycksfulla aromer av moreller, damson, svarta körsbär och plommon, som avrundas av ved, bokrök och lufttorkad skinka som kommer från lagringen på träfat.
Dreissigacker På gommen börjar Bechtheim Saint Laurent från behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. Det finns torra och riktigt torra. Detta rödvin tillhör de senare, eftersom det tappades på flaska med bara 0,5 g restsocker. I gommen är texturen i detta lättfotade rödvin underbart sammetslen och köttig. Tack vare sin vitala fruktsyra är Bechtheim Saint Laurent underbart friskt och livligt på gommen. Finalen på detta röda vin från vinodlingsregionen Rheinhessen, eller mer exakt från Bechtheim, glädjer äntligen med en anmärkningsvärd finish.
Dreissigacker Vinifiering av Bechtheimer Saint Laurent
Grunden för den eleganta Bechtheimer Saint Laurent från Rheinhessen är druvor från druvsorten Saint Laurent. Bechtheimer Saint Laurent är ett vin från den gamla världen i ordets bästa bemärkelse, eftersom detta tyska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Det faktum att Saint Laurent-druvorna trivs under påverkan av ett ganska svalt klimat har också ett betydande inflytande på druvornas mognad. Detta resulterar bland annat i särskilt långa och enhetliga druvor och en ganska måttlig alkoholhalt i vinet. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Bechtheimer Saint Laurent i flera månader på ekfat.
Mat rekommendation för Bechtheimer Saint Laurent från Dreissigacker
Drick detta röda vin från Tyskland tempererat vid 15-18°C till citronchilikyckling med bulgur, pasta med korvklumpar eller kalv- och lökgryta.
- Fler produkter från Dreissigacker