Mer information om Blaufränkisch Kalkstein - Claus Preisinger
Den lättfotade Blaufränkisch Kalkstein från Claus Preisingers penna skimrar i glaset med lysande lila. Näsan på detta röda vin från Burgenland förtrollar med anteckningar av mullbär, blåbär, björnbär och svartvinbär. Om vi spårar aromaterna ytterligare kommer bitter choklad, kanel och solvärmd sten att spela.
Detta röda vin från Claus Preisinger är det rätta valet för alla vindrickare som gillar torrt. Det verkar dock aldrig magert eller sprött, utan runt och smidigt. Med sin livliga fruktsyra visar sig Blaufränkisch Kalkstein vara fantastiskt fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Burgenland är fängslande med en anmärkningsvärd eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av kalksten och svart jord.
Vinifiering av Claus Preisinger Blaufränkisch Kalkstein
Den eleganta Blaufränkisch Kalkstein från Österrike är ett vin med en enda sort som tillverkas av druvsorten Blaufränkisch. Druvorna växer under optimala förhållanden i Burgenland. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av kalksten, lössjord, vulkanisk sten och svart jord. Druvorna till detta röda vin från Österrike skördas uteslutande för hand när de är perfekt mogna. Efter skörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här sorteras de och mals noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Blaufränkisch Kalkstein i 8 månader på ekfat.
Matrekommendation för Blaufränkisch Kalkstein av Claus Preisinger
Detta österrikiska vin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till ankbröst med sockerärtor, penne med rucola eller citronchilikyckling med bulgur.
- Fler produkter från Weingut Claus Preisinger