Mer information om Blaufränkisch - Robert Goldenits
I glaset avslöjar Blaufränkisch från Robert Goldenits en ljuslila färg. Detta rödvin från Robert Goldenits doftar av alla sorters björnbär. Som om det inte redan var imponerande kommer vitpeppar och blåbär till på grund av lagringen i stora träfat.
Robert Goldenits Blaufränkisch imponerar med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna österrikare naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. På gommen är texturen i detta välbalanserade röda vin underbart tät. I avslutningen gläder detta röda vin från vinodlingsregionen Burgenland, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen dyker antydningar till björnbär upp.
Vinifiering av Blaufränkisch av Robert Goldenits
Grunden för den balanserade Blaufränkisch från Österrike är druvor från druvsorten Blaufränkisch. Efter handskörden kommer druvorna till vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och mals noggrant. Därefter följer jäsning i stora trähus vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Blaufränkisch av Robert Goldenits
Detta röda vin från Österrike serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till grönsakscouscous med köttbullar, kokt kalvfilé med bönor och tomater eller ankbröst med sockerärter.
- Fler produkter från Robert Goldenits