Bordeaux AOC - Domaine de Cambes
Mer information om Bordeaux AOC - Domaine de Cambes
I glaset avslöjar Bordeaux från Domaine de Cambes en tät lila färg. Efter den första virvlingen uppvisar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, som visar sig i kyrkfönster vid glasets kant. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och visar underbart uttrycksfulla aromer av svarta vinbär och björnbär, avrundade av blåbär, som bidrar till åldrandet i träfat.
Domaine de Cambes Bordeaux imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt sammetslen textur. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, eller mer exakt från Bordeaux, är i slutändan övertygande med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från kalksten och marl dominerade jordar.
Vinifiering av Domaine de Cambes Bordeaux
Grunden för denna kraftfulla Bordeaux från Bordeaux är druvor från sorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av kalksten och märgel. Bordeaux är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Bären till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden förs druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt ner. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen åldras den kraftfulla Bordeaux i flera månader på ekfat.
Matrekommendation för Domaine de Cambes Bordeaux
Detta röda vin från Frankrike serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till kålroulader, kalvspett med bönor och tomater eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Domaine de Cambes