Bordeaux Saint-Émilion AOC - Château Laroze
Mer information om Bordeaux Saint-Émilion AOC - Château Laroze
Det fatlagrade Bordeaux Saint-Émilion från vinodlingsregionen Bordeaux har en klar purpurröd färg i glaset. Om man håller glaset snett kan man se en färgövergång mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det kan du uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Doften av detta röda vin från Bordeaux bjuder på aromer av björnbär, surkörsbär och svarta vinbär. Om vi spårar aromerna ytterligare kommer rostat trä in, uppmuntrat av ekinflytandet.
Château Laroze Bordeaux Saint-Émilion är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Detta köttiga rödvin är balanserat och flerskiktat och presenterar sig på gommen. Finalen av detta mycket mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Emilion, glädjer slutligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Château Laroze Bordeaux Saint-Émilion
Den balanserade Bordeaux Saint-Émilion från Frankrike är en cuvée vinifierad av druvsorterna Cabernet Franc och Merlot. Naturligtvis bestäms Bordeaux Saint-Émilion också av klimatet och vinodlingsstilen i Saint-Emilion. Detta franska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, med en exceptionellt imponerande presentation. Efter druvskörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Château Laroze Bordeaux Saint-Émilion
Upplev detta röda vin från Frankrike bäst tempererat vid 15 - 18°C som sällskapsvin till ankbröst med sockerärtor, bräserad kyckling i rött vin eller gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram.
- Fler produkter från Château Laroze