Mer information om Bourgogne Cote d'Or Vieilles Vignes AOP - Remi Jobard
I glaset har Bourgogne Cote d'Or Vieilles Vignes från Remi Jobard en ljus gyllengul färg. Efter den första virvlingen kan du se en perfekt balans i detta vita vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna som vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande. Detta vita vin från den gamla världen hälls upp i ett vitt vinglas och visar underbart uttrycksfulla aromer av päron och persika, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser från fatlagringen.
Remi Jobard Bourgogne Cote d'Or Vieilles Vignes är behagligt torr. Detta vita vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Balanserat och flerskiktat, detta skarpa vita vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Bourgogne glädjer äntligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Bourgogne Cote d'Or Vieilles Vignes av Remi Jobard
Detta vita vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Chardonnay. Endast förstklassigt druvmaterial togs in för detta exceptionellt balanserade sortvin från Remi Jobard. Bourgogne Cote d'Or Vieilles Vignes är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsning lagras den eleganta Bourgogne Cote d'Or Vieilles Vignes i flera månader på franska ekfat.
Mat rekommendation för Bourgogne Cote d'Or Vieilles Vignes av Remi Jobard
Detta franska vita vin avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det är ett perfekt vin till fiskcurry med kokos och lime, fruktig endivesallad eller grönsallad med rödbetor.
- Fler produkter från Remi Jobard