Bourgogne rouge AOC - Claude Dugat
Mer information om Bourgogne rouge AOC - Claude Dugat
Den eleganta Bourgogne rouge från Claude Dugats hus lyser i glaset med en strålande ljusröd färg. Om du lutar glaset lite kan du se en övergång av vinfärgen mot granatrött i kanterna. Efter den första virvlingen kan du se en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. I glaset avslöjar detta röda vin från Claude Dugat aromer av jordgubbar, röda vinbär och sura körsbär, kompletterade med vitpeppar. Detta vin glädjer sig med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. Balanserat och flerskiktat, detta täta röda vin presenterar sig på gommen. På slutet glädjer detta mycket lagringsbara vin från Bourgogne vinodlingsregion äntligen med sin vackra längd. Återigen dyker upp inslag av surkörsbär och röda vinbär.
Vinifiering av Claude Dugat Bourgogne rouge
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Pinot Noir. För detta exceptionellt balanserade vin av en enda sort från Claude Dugat användes endast oklanderligt årgångsmaterial. Bourgogne rouge är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter att druvorna har skördats tas de omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Bourgogne rouge från Claude Dugat
Drick detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till grönsakskuskus med nötköttbullar, kokt kalvfilé med bönor och tomater eller gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram.
- Fler produkter från Claude Dugat