Mer information om Brunello di Montalcino DOCG 3,0l Doppelmagnum - Tenute Silvio Nardi
Den fatlagrade Brunello di Montalcino 3,0 l dubbelmagnum från vinodlingsregionen Toscana har en tät rubinröd färg i glaset. Om man håller glaset i en vinkel kan man se en övergång av färgen mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. När man snurrar glaset visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket är tydligt i klara kyrkfönster vid kanten av glaset. I näsan visar detta Tenute Silvio Nardi-rödvin alla slags hallon och röda vinbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som vanilj.
Vinet imponerar med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från de enklare kvaliteterna, och så förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt sammetslen textur. Detta mogna rödvin från vinodlingsregionen Toscana har en mycket lång eftersmak. Återigen finns det inslag av röda vinbär och hallon. I eftersmaken kommer mineralnoter från de sand- och skifferdominerade jordarna.
Vinifiering av Brunello di Montalcino 3,0l dubbel magnum från Tenute Silvio Nardi
SangioveseDetta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen . Endast felfria druvor skördades för detta exceptionellt kraftfulla vin med en enda sort från Tenute Silvio Nardi. I Toscana växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av sand och skiffer. Det är uppenbart att Brunello di Montalcino 3,0 l dubbelmagnum också bestäms av klimatet och vinodlingsstilen Brunello di Montalcino DOCG. Denna italienska kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett exceptionellt imponerande sätt. Druvorna för detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning åldras den kraftfulla Brunello di Montalcino 3,0 l dubbelmagnum i ytterligare 18 månader i barriärer gjorda av fransk och slavonisk ek.
Matrekommendation för Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino 3,0l Doppelmagnum
Upplev detta röda vin från Italien bäst tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, pumpagryta eller kålroulader.
- Fler produkter från Tenute Silvio Nardi