Mer information om Brunello di Montalcino DOCG 5,0l Jeroboam - Tenute Silvio Nardi
Den kraftfulla Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam från Tenute Silvio Nardi kommer in i glaset med en tät rubinröd färg. Vid kanterna finns det också en färgövergång till granatröd. Doften av detta röda vin från Toscana bjuder på toner av röda vinbär och hallon. Om vi spårar aromerna ytterligare tillför ekinfluensen vanilj.
På gommen öppnar Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam från Tenute Silvio Nardi underbart aromatisk, fruktig och balanserad. Detta sammetslena röda vin är fylligt och komplext i gommen. Finalen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Toscana, närmare bestämt från Brunello di Montalcino DOCG, glädjer sig äntligen med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av sand och skiffer.
Vinifiering av Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam
SangioveseGrunden för den kraftfulla Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam från Italien är druvor från druvsorten . I Toscana växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av sand och skiffer. Druvorna till Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam skördas uteslutande för hand vid den optimala mognadspunkten, utan användning av grova och mindre selektiva skördare. Efter handskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Rekommenderad mat för Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam från Tenute Silvio Nardi
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till bräserad kyckling i rött vin, grönsakscouscous med köttbullar eller kålroulader.
- Fler produkter från Tenute Silvio Nardi