Champerrier Gevrey-Chambertin AOP - Jean Tardy
Mer information om Champerrier Gevrey-Chambertin AOP - Jean Tardy
I glaset har Champerrier Gevrey-Chambertin by Jean Tardy en klar, ljusröd färg. Efter den första virvlingen kan man känna en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Detta franska vin av en enda druvsort har underbart uttrycksfulla toner av björnbär och svarta vinbär i glaset. Här finns även inslag av svarta körsbär.
I gommen börjar Champerrier Gevrey-Chambertin från Jean Tardy behagligt torrt, greppigt och aromatiskt. På tungan kännetecknas detta välbalanserade röda vin av en otroligt tät struktur. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Bourgogne, närmare bestämt från Cote de Nuits och Haute Cotes de Nuits, är i slutändan övertygande med en betydande eftersmak.
Vinifiering av Jean Tardy Champerrier Gevrey-Chambertin
Den balanserade Champerrier Gevrey-Chambertin från Frankrike är ett vin med en enda sort, vinifierat från druvsorten Pinot Noir. Champerrier Gevrey-Chambertin är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom detta franska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den eleganta Champerrier Gevrey-Chambertin i flera månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Champerrier Gevrey-Chambertin från Jean Tardy
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är perfekt som tillbehör till kokt kalvkött med bönor och tomater, grönsakscouscous med köttbullar eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Jean Tardy