- Detta röda vin med stark karaktär passar perfekt till rätter som kålroulader eller boeuf bourguignon
- Mognad i tankar av rostfritt stål gör detta röda vin särskilt tätt
- Ett idealiskt rött vin, perfekt som en elegant kundgåva
Château de Ribebon 1,5 l Magnum - Domaines Alain Aubert
Mer information om Château de Ribebon 1,5 l Magnum - Domaines Alain Aubert
Château de Ribebon 1,5 l Magnum från Domaines Alain Aubert i Bordeaux har en klar purpurfärg i glaset. Med en liten rörelse i sidled avslöjar Bordeaux-glaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. När man vrider på vinglaset kan man se en förstklassig balans i detta rödvin, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Hällt i ett Bordeaux-glas bjuder detta röda vin från den gamla världen på underbart uttrycksfulla aromer av röda vinbär och svarta vinbär, avrundade av svarta körsbär.
Detta franska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt tät textur. Detta mycket lagringsdugliga rödvin från vinodlingsområdet Bordeaux övertygar i avslutningen med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till röda vinbär och svarta vinbär. I avslutningen kommer mineralnoter från kalksten och grusdominerade jordar.
Vinifiering av Château de Ribebon 1,5 l Magnum från Domaines Alain Aubert
Det balanserade Château de Ribebon 1,5 l Magnum från Frankrike är en cuvée vinifierad på druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av kalksten och grus. Château de Ribebon 1,5 l Magnum är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Château de Ribebon 1,5 l Magnum fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Rekommenderad mat för Château de Ribebon 1,5 l Magnum från Domaines Alain Aubert
Detta röda vin från Frankrike serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till kalvschnitzel med bönor och tomater, osso buco eller gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram.
- Fler produkter från Domaines Alain Aubert