Mer information om Club Batonnage - Club Battonage
Club Batonnage från Club Battonage i Burgenland har en tät, purpurröd färg i det virvlade glaset. Efter den första virvlingen avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket visas i kyrkfönster vid kanten av glaset. Doften av detta röda vin från Burgenland förför med inslag av björnbär och björnbärsgelé. Om vi spårar aromerna ytterligare kommer kakao och rostat trä in, uppmuntrat av ekinflytandet.
Detta österrikiska vin övertygar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta österrikiska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. Avslutningen på detta mycket mogna röda vin från vinodlingsregionen Burgenland, närmare bestämt från sjön Neusiedl, fängslar äntligen med en extraordinär efterklang.
Vinifiering av Club Battonage Club Batonnage
Detta kraftfulla röda vin från Österrike vinifieras av druvsorterna Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon och Merlot. Club Batonnage är ett gammalt världsvin genom och igenom, eftersom denna österrikare utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Det faktum att druvorna Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon och Merlot trivs under påverkan av ett ganska svalt klimat har också ett mycket stort inflytande på druvornas mognad. Detta resulterar bland annat i särskilt långa och jämna druvor och en ganska måttlig alkoholhalt i vinet. När druvorna för Club Batonnage är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av de mer krävande och mindre selektiva skördemaskinerna. Efter handskörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här väljs de ut och delas noggrant upp. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Club Batonnage i flera månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Club Battonage Club Batonnage
Detta röda vin från Österrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som sällskapsvin. Det är ett perfekt vin till Boeuf Bourguignon, lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Markus Altenburger