Mer information om Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella DOC - Allegrini
I glaset avslöjar Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella från huset Allegrini en ljus rubinröd färg. Den första näsan av Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella smickrar med toner av björnbärsgelé. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av valnöt, kanel och vanilj.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i segmentet högkvalitativa viner, förtrollar denna italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en enormt sammetslen textur. Finalen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Veneto, närmare bestämt från Valpolicella Ripasso DOC, fängslar slutligen med en anmärkningsvärd finish.
Vinifiering av Allegrini Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella
Den balanserade Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella från Italien är en cuvée gjord av druvsorterna Corvina och Rondinella. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och mals noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Corte Giara La Groletta Ripasso della Valpolicella av Allegrini
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till spenatgratäng med mandel, kålroulader eller pumpagryta.
- Fler produkter från Allegrini