Mer information om Côte de Brouilly AOC - Domaine du Château de la Chaize
Den fatlagrade Côte de Brouilly från vinodlingsregionen Bourgogne presenterar sig i en ljus ljusröd i glaset. Doften av detta röda vin från Bourgogne övertygar med aromer av jordgubbar, röda vinbär, surkörsbär och hallon. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs mineralnoter till.
Domaine du Château de la Chaize Côte de Brouilly imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. Detta silkeslena rödvin presenterar sig balanserat och komplext i gommen. På slutet glädjer detta ungdomliga vin från Bourgogne vinodlingsregion med betydande längd. Återigen finns det antydningar till röda vinbär och svarta vinbär. I eftersmaken ansluter mineralnoter från de granitdominerade jordarna.
Vinifiering av Côte de Brouilly från Domaine du Château de la Chaize
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Gamay. Endast obefläckat druvmaterial skördades för detta exceptionellt balanserade vin av en enda sort från Domaine du Château de la Chaize. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bourgogne. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i granitjordar. Efter skörden når druvorna vineriet så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras den eleganta Côte de Brouilly i flera månader på ekfat.
Matrekommendation för Côte de Brouilly från Domaine du Château de la Chaize
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, pasta med korvklimpar eller gåsbröst med rödkål och mejram.
- Fler produkter från Château de la Chaize