- Detta förstklassiga portvin passar perfekt till rätter som päron-lime-strudel eller bräserad kyckling i rött vin
- Dess ursprung i Douro & Porto gör den till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Ett kraftfullt portvin, utmärkt bland annat för kvällar vid brasan eller för att överraska finsmakare
förpackningen!
Mer information om Crusted Port - Niepoort
Crusted Port från Niepoort är gjord på Sousão, Tinta Amarela, Tinta Cão, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Touriga Francesa, Touriga Nacional och andra röda portugisiska druvsorter.
Denna portvin skimrar i en rik rubinröd färg med mörkröda höjdpunkter i glaset. Den uttrycksfulla buketten präglas av de typiska portaromerna: torkad plommon kombineras med saftigt körsbär och fina inslag av mynta. Aromerna i näsan återspeglas också i gommen och understryks av inslag av choklad. Kroppen är underbart tät med mjuka tanniner och en välintegrerad syrastruktur. Den långa avslutningen ackompanjeras av körsbärsnyanser.
Vinifiering av portvinet Crusted Niepoort
Druvorna till denna portvin kommer från de enskilda vingårdarna Vinha da Pisca, Vale do Pinhão och Ferrão och från 60 till över 100 år gamla vinstockar. Druvorna skördas uteslutande för hand mellan september och oktober.
När druvorna har anlänt till vingården i Vale de Mendiz krossas de med fötterna enligt den traditionella Lagares-metoden. Musten stannar kvar i lagares för jäsning och när jäsningen är klar pumpas den över till stora, begagnade träfat (2500 liter). Portvinet mognar på dessa fat i totalt 3 år.
Matrekommendation för Niepoort Crusted
Njut av denna portvin till hjortgulasch med bandnudlar och tranbär, stekt vildsvin i mörk sås eller till chokladdesserter med frukttopping.
- Fler produkter från Niepoort