Dubbelpass

56 Produkte

Doppio Passo Primtivo: Fruktig, solbelyst och dubbeljäst!  Doppio Passo rödvin imponerar med en intensiv doft i rubinröd klädsel. På VINELLO har vi sammanställt ett fint urval av Doppio Passo-specialiteter från Apulien för dem som vill ha något speciellt.

Hos VINELLO hittar du Doppio Passo rödvin, Doppio Passo rosévin,Dopppio Passo vitt vin (Grillo), Doppio Passo Magnum, Doppio Passo Riserva och många Doppio Passo värdepaket från Apulien och Sicilien med respektive underregioner Salento, Brindisi, Sicilien och Apulien.

Läs mer Handla om Dubbelpass
Stängfilter
från till
 
 
Inga resultat hittades för filtret!
Dricks!
Doppio Passo Rosato Puglia IGT 2021 - CVCB
Doppio Passo Rosato Puglia IGT 2021 - CVCB
Rosévin Doppio Passo halvtorrt Italien Apulien (IT)
99,30 Skr *
0.75 l (132,40 Skr * / 1 l)
70217-IT-RO-PR-004-16
Dricks!
bio
Doppio Passo Bio Primitivo Puglia IGT - CVCB
Doppio Passo Bio Primitivo Puglia IGT - CVCB
Rött vin Doppio Passo halvtorrt Italien Apulien (IT) Puglia IGT (IT)
120,83 Skr *
0.75 l (161,11 Skr * / 1 l)
70217-IT-RW-PR-003-16
Dricks!
Doppio Passo Grillo Sicilia DOC 2020 - CVCB
Doppio Passo Grillo Sicilia DOC 2020 - CVCB
Vitt vin Doppio Passo torr Italien Sizilien (IT) Sicilia DOC (IT)
110,06 Skr *
0.75 l (146,75 Skr * / 1 l)
70217-IT-WW-GR-002-18
Dricks!
Doppio Passo Primitivo Puglia IGT 2021 - CVCB
Doppio Passo Primitivo Puglia IGT 2021 - CVCB
Rött vin Doppio Passo halvtorrt Italien Apulien (IT) Salento IGT (IT)
110,06 Skr *
0.75 l (146,75 Skr * / 1 l)
70217-IT-RW-PR-001-16
Dricks!
Doppio Passo Appassimento 2020 - CVCB Doppio Passo Appassimento 2020 - CVCB
Rött vin Doppio Passo torr Italien Apulien (IT)
144,67 Skr *
0.75 l (192,89 Skr * / 1 l)
70217-IT-RW-PR-006-20
Dricks!
Doppio Passo Primitivo Salento 2021 - Carlo Botter
Doppio Passo Primitivo Salento 2021 - Carlo Botter
Rött vin Doppio Passo halvtorrt Italien Apulien (IT)
109,58 Skr *
0.75 l (146,11 Skr * / 1 l)
70126-IT-RW-PR-001-13
Dricks!
Doppio Passo Primitivo di Manduria Riserva 2018 - CVCB
Doppio Passo Primitivo di Manduria Riserva 2018 - CVCB
Rött vin Doppio Passo torr Italien Apulien (IT) Brindisi DOC (IT)
126,21 Skr *
0.75 l (168,28 Skr * / 1 l)
70217-IT-RW-PR-005-14
Remainder - 10% OFF
Dricks!
Doppio Passo Rosato IGT Puglia 2020 - CVCB Doppio Passo Rosato IGT Puglia 2020 - CVCB
Rosévin Doppio Passo halvtorrt Italien Apulien (IT)
99,30 Skr * 89,37 Skr *
0.75 l (119,16 Skr * / 1 l)
70217-IT-RO-PR-004-16-
Dricks!
3er Vorteils-Weinpaket - Doppio Passo Primitivo Puglia IGT 2021 - CVCB 3er Vorteils-Weinpaket - Doppio Passo Primitivo Puglia IGT 2021 - CVCB
330,19 Skr * 327,32 Skr *
2.25 l (145,48 Skr * / 1 l)
70217-IT-RW-PR-001-16-3X
Doppio Passo Asolo Rosé Prosecco Millesimato D.O.C. 2020 - CVCB Doppio Passo Asolo Rosé Prosecco Millesimato D.O.C. 2020 - CVCB
Mousserande Doppio Passo torr Italien Venetien (IT)
129,63 Skr *
0.75 l (172,84 Skr * / 1 l)
70217-IT-SW-PR-03-21
Dricks!
bio
Kaufe 6, spare 5%
Passofino Montepulciano d'Abruzzo DOP 2019 - Feudi Bizantini Passofino Montepulciano d'Abruzzo DOP 2019 - Feudi Bizantini
Rött vin torr Italien Abruzzen (IT) Montepulciano d'Abruzzo DOC (IT)
131,59 Skr *
0.75 l (175,45 Skr * / 1 l)
70342-IT-RW-MP-0172-18
Dricks!
Doppio Passo Primitivo 1,5 l Magnum 2021 - CVCB Doppio Passo Primitivo 1,5 l Magnum 2021 - CVCB
Rött vin Doppio Passo halvtorrt Italien Apulien (IT) Puglia IGT (IT)
230,40 Skr *
1.5 l (153,60 Skr * / 1 l)
70217-IT-RW-PR-002-16
Dricks!
Doppio Passo Primitivo Rosato IGT 2021 - Carlo Botter Doppio Passo Primitivo Rosato IGT 2021 - Carlo Botter
Rosévin Doppio Passo halvtorrt Italien Apulien (IT)
96,00 Skr *
0.75 l (128,00 Skr * / 1 l)
70126-IT-RO-PR-001-16
Dricks!
Doppio Passo Primitivo Riserva DOC 2018 - Carlo Botter Doppio Passo Primitivo Riserva DOC 2018 - Carlo Botter
Rött vin Doppio Passo torr Italien Apulien (IT) Brindisi DOC (IT)
147,85 Skr *
0.75 l (197,13 Skr * / 1 l)
70126-IT-RW-PR-002-15
Dricks!
18er Vorteils-Weinpaket - Doppio Passo Grillo Sicilia DOC 2020 - CVCB 18er Vorteils-Weinpaket - Doppio Passo Grillo Sicilia DOC 2020 - CVCB
1 981,16 Skr * 1 912,00 Skr *
13.5 l (141,63 Skr * / 1 l)
70217-IT-WW-GR-002-18X-PKT
1 från 4

Doppio Passo Primitivo i rött, rosé och ekologiskt vin 

Oavsett om du är på humör för ett runt rött vin eller föredrar ett lätt och fruktigt Doppio Passo Rosé - hitta utsöktaviner från Doppio Passo  och njut av en harmonisk kombination av Primitivo och traditionell vintillverkning. Primitivo finns också som magnum.

Doppio Passo - för att dubbelt är bättre

Salento-halvön i södra Apulien

Doppio Passo är en resa till det soliga södra Italien, närmare bestämt Apulien på Salento-halvön. Ett formande, torrt landskap med lera, sandsten och kalksten som Medelhavets vågor slår mot varandra. Här, mellan rader av vita hus och azurblått vatten, trivs druvsorten Primitivo utmärkt.

Mer frukt i glaset - Doppio Passo vin från Apulien

Doppio Passo-vinerna är också en resa in i det förflutna och den traditionsmedvetna nutiden, där den gamla produktionsmetoden är mycket populär bland vinodlare och gourmeter. Den dubbla jäsningen - eller dubbla passagen - som Doppio Passo står för förädlar det populära italienska vinet med kraftig arom och ännu kraftigare frukt.

Låt dig förtrollas av runda och fruktiga viner som framställs enligt Doppio Passo-metoden och upptäck en italiensk specialitet. Vinello erbjuder dig det traditionella rödvinet Doppio Passo, lekfull rosé och ekologiska och veganska kreationer från den italienska halvöns stövelklack. Den oändliga variation som Apulien ensam har gett den internationella vinvärlden kan läsas i specialartikeln i vintidningen Wein-Plus.

Doppio Passo - den röda klassikern

Dubbelpass SalentoDoppio Passo-vinerna är Primitivo-viner - åtminstone för det mesta. Primitivo-druvorna överför därför sina styrkor till helheten. Kryddiga nyanser av peppar, kryddnejlika och kanel, tillsammans med uttalade aromer av körsbär, björnbär och plommon dominerar buketten.

Men när Primitivo-druvorna går igenom Doppio Passo-processen utvecklas vinet till något speciellt. En mycket mer koncentrerad doft, mer fyllighet och mer frukt bestämmer smaken av ett Doppio Passo rödvin. Kroppen blir rund, en söt smältning omger varje droppe och den ökade alkoholhalten stabiliserar sig på 13,5 %. Doppio Passo uttrycker sig med en klart mjukare struktur och förför gommen med silkeslena tanniner. Och i fallet med Doppio Passo Riserva Brindisi finns det också inslag av träslagring.

Doppio Passo Rosé aka Rosato

Doppio Passo Rosato

Doppio Passo Rosato är en lätt njutning och lyser upp vid alla tillfällen. Luta dig tillbaka och njut av lättheten och den sprudlande frukten. Vare sig det sker spontant eller med stor förväntan - detta rosévin är inte på något sätt sämre än det röda vinet, utan avslöjar snarare blommiga toner som framkallar en uppfriskande upplevelse i gommen med den lätta syran. Ta det lugnt och servera Doppio Passo Rosato vid en grillfest, för att låta benen dingla eller som ett elegant bidrag till en smygande kväll.

Doppio Passo ekologisk och vegansk

Doppio Passo Organic Primitivo

Traditionella produktionsmetoder och innovativ tidsanda ingår en hållbar allians med Doppio Passo Bio Primitivo och Riserva Brindisi. Med ekologisk odling i vingården och ett ansvarsfullt avstående från animaliska klarläggningsmedel i vinkällaren gör Botters vingård sin del för att skydda och bevara miljön. 

De ekologiskt producerade vinerna är naturligt felfria och imponerar med varje klunk, med intensiv frukt och krämig mjukhet, tillsammans med en doft av björnbär och surkörsbär. Lätta rostade aromer smyger sig in i den fylliga smaken, vilket är typiskt för den andra jäsningen i produktionsprocessen för Doppio Passo. Du kan helt enkelt njuta av hållbart vin genom att köpa Doppio Passo Organic Primitivo på VINELLO   

Vad betyder Doppio Passo? En process för två jäsningar ...

Doppio Passo kan översättas till tyska med "Doppel-Gang". Detta beskriver ett mycket speciellt förfarande

  • en del av druvorna till Doppio Passo Primitivo skördas under andra hälften av augusti
  • dessa viner framställs till rött vin enligt den klassiska metoden, där jäsningen pågår i minst 15 dagar vid högst 28 grader Celsius
  • tre till fyra veckor efter den första skörden skördas även de återstående druvorna
  • i det soliga klimatet i Apulien har de redan förlorat mycket av sin vätskehalt och koncentrerat sina aromer
  • dessa druvor, som redan är väl torkade, jäses också
  • när denna process är avslutad tillsätts rödvinet från den första rätten till druvresterna från den andra rätten
  • detta startar en ytterligare jäsning under vilken färg- och aromämnen återigen extraheras från skalen
  • vinet får mer kropp och komplexitet och Doppio Passo-vinet föds

Om du vill få en känsla för den enorma värmen och solskenet i Salentoregionen i Apulien, som gör den här processen möjlig, rekommenderar vi den underhållande resan av vinjournalisten och vinmakaren Dirk Würtz. På spåren av Primitivo & Co. åkte han till södra Italien för att hitta Stern.

Ripasso och Appassimento

Förutom Doppio Passo-processen har italienska vinmakare försökt sig på andra produktionsmetoder. Och de flesta av dem har också firat stora framgångar tillsammans med dem. I Veneto vinifieras till exempel Valpolicella Classico enligt Ripasso-metoden. Här tillsätts det färdiga vinet den pressade kärnan från Amarone, dvs. rester från pressningen som skal och kärnor. En andra jäsning äger rum. Det återstående sockret i druvmassan omvandlas till alkohol och förädlar vinet med mer arom, tanniner och struktur. När vinet har jäst färdigt filtreras det omedelbart och tappas på flaska, där vinet lagras i minst 6 månader.  

Appassimento-metoden är också en vinframställningsmetod som främst används i Veneto. Här torkas druvorna i veckor och månader på välventilerade vindar eller utomhus. Under rosineringsprocessen förlorar druvorna vätska och koncentrerar därmed sockerhalten.

Den viktigaste druvsorten i Doppio Passo är Primitivo (... är Zinfandel, är Crljenak Kastelanski, är känd härifrån och dit)

Doppio Passos viner framställs nästan uteslutande av druvsorten Primitivo. Negroamaro och Malvasia Nera används dock också ibland, till exempel i Doppio Passo Riserva Brindisi. Primitivo, som är hemmahörande i Apulien, anses dock vara den viktigaste sorten i Doppio Passo-processen.

Namnet Primitivo går tillbaka till Francesco Filippo Indelicati, en präst i provinsen Bari som studerade druvsorten ingående på 1700-talet. Han insåg fördelarna med tidigt mognande druvor jämfört med andra. Han gav den namnet Primativus, den tidigaste mognaden. Från och med då spreds Primitivo över hela Apulien, från Bari till Manduria, tills den också fick fotfäste i Amerika som Zinfandel. Namnbytet beror troligen på ett misstag i märkningen av egendomarna, eftersom det dröjde till 1967 innan man gjorde en koppling mellan Primitivo och druvsorten Zinfandel, som är mycket populär i Amerika.  

Austin Goheen, expert vid det amerikanska jordbruksdepartementet och professor vid University of California, har studerat båda sorterna och har i nära samarbete med Istituto Sperimentale per la Viticoltura di Conegliano kunnat bevisa att Primitivo och Zinfandel är genetiskt identiska.

Primitivo-druvor på vinstocken

Under lång tid ansågs primitivo vara den inhemska druvsorten i södra Italien, där den hade odlats på några få hektar med dålig och dränerad jord i över 250 år. I Amerika däremot uppmärksammades druvan Zinfandel särskilt under förbudstiden. Men varken Italien eller Amerika anses idag vara druvsortens verkliga hemvist.

Sökandet efter dess ursprung fick ett tillfälligt slut i Crljenak, en gränsregion mellan Kroatien och Ungern. Där kallas primitivo för Crljenak Kaštelanski, som i sin tur är identisk med druvsorten Pribidrag, som varit känd sedan 1400-talet. En ytterligare förgrening av ursprunget är också trolig, men har hittills inte kunnat bevisas.

Det enda som ampelograferna är säkra på är den optimala platsen för Primitivo: Apulien, med sitt torra klimat och sina leriga sandjordar, erbjuder druvsorten idealiska förhållanden.

Expertisen hos de lokala vinmakarna, vars förståelse för Doppio Passo-processen verkar nästan oändlig, kompletterar de förstklassiga och extremt fruktiga vinerna från Salento, Manduria och andra kommuner i regionen.

Köp Doppio Passo Primitivo billigt online

De bästa Doppio Passo-vinerna, torra eller halvtorra, är redo för dig på VINELLO för att ge dig en rund och fruktig njutning. Vare sig det gäller intensiva röda viner, mousserande roséviner eller ekologiska Doppio Passo-viner - i vår vinbutik hittar du ett fint urval, inklusive enstaka flaskor, billiga vinpaket och överdådiga magnumflaskor. Beställ Doppio Passo Primitivo-viner billigt online och få klimatneutral och säkert förpackad leverans vart du vill. Du kan välja mellan många olika betalningsalternativ. Upptäck också de frestande Doppio Passo Primitivo erbjudandena, såsom våra förmånspaket och paket för att lära känna oss. Vill du veta mer om Doppio Passo-viner eller har du egna önskemål? Kontakta våra sommelierer på 0049 351 469 256 55 och låt dem inspirera dig. Vinets värld, från Apulien till Zinfandel - allt på Doppio Passo, allt på VINELLO.

Saker att veta om Dubbelpass
Vad är Doppio Passo?
Doppio Passo är ett registrerat vinmärke som tillhör Casa Vinicola Botter Carlo & C. S.p.A., Fossalta di Piave (VE), IT och Rotkäppchen # - Mumm Sektkellereien GmbH, 06632 Freyburg, DE. Doppio Passo är ett vin från Apulien (rött vin och rosato). Den skördas i två omgångar, en gång vid full mognad och en senare. Doppio Passo är ett vitt vin som produceras på Sicilien av druvsorten Grillo. Doppio Passo är inte en produktionsmetod eller en kvalitetsbeteckning för vin.
Hur länge kan ett Doppio Passo Primitivo vin lagras?
Ett Doppio Passo rödvin kan i allmänhet lagras länge. Från och med buteljering och med rätt förvaring (svalt, mörkt, temperaturbeständigt) är lagring i 7-8 år möjlig utan problem. En Doppio Passo Riserva kan till och med överleva ett decennium i vinkällaren. Därför är magnumflaskorna på 1,5 liter också en värdefull investering, eftersom den större volymen gör att vinet mognar långsammare och jämnare. Endast Doppio Passo Rosato-vinerna bör drickas unga och håller sig 2-3 år i källaren.
Vilka druvsorter ingår i Doppio Passo?
Doppio Passos röda viner är nästan uteslutande primitivoviner av en enda druvsort. Ibland ingår dock även negroamaro och malvasia nera i cuvéerna, till exempel i Doppio Passo Riserva Brindisi från Carlo Botter.
Vilka rätter passar en Doppio Passo Primitivo till?
Doppio Passo-vinets fruktiga och välstrukturerade doft harmonierar särskilt bra med grillat och mörkt kött. Pastarätter med rött kött och svamp samt lamm shashlik passar också utmärkt till detta rödvin. Doppio Passo Rosé passar däremot bättre till skaldjur och fisk från Medelhavet. Vare sig det är rosé eller rött, torrt eller halvtorrt - viner från Apulien är också ett absolut nöje solo.
Vilken är den idealiska dricktemperaturen för en Doppio Passo Primitivo?
Den optimala dricktemperaturen för ett Doppio Passo-rött vin är mellan 15 och 18 °C, medan Rosato utvecklar sin fulla potential mellan 9 och 12 °C.
Upp