Mer information om Fiulot Barbera d'Asti DOCG - Prunotto
Den första näsan av Fiulot Barbera d'Asti smickrar med toner av plommon, damson och morello-körsbär. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
Detta italienska vin har en elegant torr smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin av hög kvalitet, förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Balanserat och komplext, detta lätta, smältande och skarpa röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Piemonte, närmare bestämt från Barbera d'Asti DOCG, är äntligen övertygande med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter av jordarna som domineras av kalksten och marmor.
Vinifiering av Prunotto Fiulot Barbera d'Asti
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Barbera. För detta exceptionellt balanserade sortvin från Prunotto användes endast oklanderliga druvor. I Piemonte växer vinstockarna som ger druvorna till detta vin på jordar av kalksten, lera och märgel. När druvorna till Fiulot Barbera d'Asti når optimal mognad skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva skördemaskiner. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Matrekommendation för Fiulot Barbera d'Asti från Prunotto
Detta italienska vin avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det är perfekt som tillbehör till grönsaksgryta med pesto, fruktig endivsallad eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Prunotto