♥ För närvarande 17 151 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!

Georgiska viner - de har alltid funnits där, men nu är de ännu bättre

(17)

Georgien är vinodlingens vagga. Nu kan vi koncentrera oss på det georgiska vinets härliga nutid. Med stora investeringar, moderna vingårdar och den ständigt närvarande gamla traditionen som Georgien har att erbjuda, framställs viner som lämnar det förflutna bakom sig. 

Läs mer Handla om Georgiska viner - de har alltid funnits där, men nu är de ännu bättre
Stängfilter
från till
Bara erbjudanden  
Högt belönad  
24 h 🚀  
Inga resultat hittades för filtret!
bio bio
Rkatsiteli 3 Qvevri Terraces White 2021 - Papari Valley Rkatsiteli 3 Qvevri Terraces White 2021 - Papari Valley
Vitt vin torr Georgien Kachetien (GE)
bio bio
Saperavi 3 Qvevri Terraces Semi Sweet 2020 - Papari Valley Saperavi 3 Qvevri Terraces Semi Sweet 2020 - Papari Valley
Rött vin halvsöt Georgien Kachetien (GE)
Qvevri Red 2018 - Château Mukhrani Qvevri Red 2018 - Château Mukhrani
Rött vin torr Georgien Kartlien (GE)
Singladuras Verdejo Rueda DO - Bodegas Montecillo
2020
2021
Singladuras Verdejo Rueda DO - Bodegas Montecillo
Vitt vin torr Spanien Kastilien - León (ES) Rueda DO (ES)
Shavkapito 2019 - Château Mukhrani Shavkapito 2019 - Château Mukhrani
Rött vin torr Georgien Kartlien (GE)
Qvevri White - Château Mukhrani
2017
2018
Qvevri White - Château Mukhrani
Vitt vin torr Georgien Kartlien (GE)
Saperavi Superiore - Château Mukhrani
2018
2019
Saperavi Superiore - Château Mukhrani
Rött vin torr Georgien Kartlien (GE)
Goruli Mtsvane 2019 - Château Mukhrani Goruli Mtsvane 2019 - Château Mukhrani
Vitt vin torr Georgien Kartlien (GE)
Rkatsiteli Supérieur 2017 - Château Mukhrani Rkatsiteli Supérieur 2017 - Château Mukhrani
Vitt vin torr Georgien Kartlien (GE)
Salu
Réserve Royale White 2015 - Château Mukhrani Réserve Royale White 2015 - Château Mukhrani
Vitt vin torr Georgien Kartlien (GE)
Saperavi Cabernet Grappe Noire - Château Mukhrani
2018
2019
Saperavi Cabernet Grappe Noire - Château Mukhrani
Rött vin torr Georgien Kartlien (GE)
Tavkveri Red 2016 - Château Mukhrani
Tavkveri Red 2016 - Château Mukhrani
Rött vin torr Georgien Kartlien (GE)
Salu
Réserve Royale Red 2017 - Château Mukhrani Réserve Royale Red 2017 - Château Mukhrani
Rött vin torr Georgien Kartlien (GE)
Mukhrani Secrète White - Château Mukhrani Mukhrani Secrète White - Château Mukhrani
Vitt vin torr Georgien Kartlien (GE)
Mukhrani Secrète Red 2016 - Château Mukhrani Mukhrani Secrète Red 2016 - Château Mukhrani
Rött vin torr Georgien Kartlien (GE)
Viñas Viejas Rosado 2018 - Marqués de Riscal Viñas Viejas Rosado 2018 - Marqués de Riscal
Rosévin torr Spanien Kastilien - León (ES)
bio bio
Saperavi 3 Qvevri Terraces - 2020 Papari Valley Saperavi 3 Qvevri Terraces - 2020 Papari Valley
Rött vin torr Georgien Kachetien (GE)

Georgiskt vin är nämligen en kulturell tillgång - idag som då - och har nyligen fått uppmärksamhet på det internationella vinlandskapet. Med inhemska druvsorter, traditionell produktion och små koncentrerade vingårdar berikar vin från Georgien varje vinkällare. Alltid här för att stanna - georgiskt vin på VINELLO. Skål för de kommande 7000 åren.

Georgiska viner - tradition och identifiering

Det georgiska vinets betydelse för folket i detta lilla land i Kaukasus är uppenbart i varje ögonblick. Kyrkorna är dekorerade med reliefer av vindruvor, det allmänt vördade skyddshelgonet Nino bär sitt kors av vindruvor och vin är den dominerande drycken vid alla festivaler. Vin är en del av Georgiens kultur. Men även om den traditionella framställningen av georgiskt vin med hjälp av kvevri, amforor som sänkts ner i marken för att jäsa vin, knappt används längre, finns det fortfarande mycket karaktär i flaskorna. Gamla vinstockar på gamla vingårdar, djupt rotade i mineraljordar, skördade för hand och lagrade antingen på amfora eller kaukasisk ek. Efter de tidigare kapriserna är georgiskt vin på frammarsch och lovar äkta upplevelser med varje droppe.

Georgiskt vin i modern tid

Som vinregion i Sovjetunionen upplevde Georgien en blomstring som fortfarande är oöverträffad i dag, även om vinerna var av ganska medelmåttig kvalitet. Georgien upplevde sin första turbulens inom vinindustrin till följd av den antialkoholkampanj som inleddes av den sovjetiske presidenten Michail Gorbatjov. Senast efter landets självständighet 1991 låg exporten nere, följt av ryska sanktioner 2006. Nedgången följdes av en omprövning och reflektion över landets traditioner och styrkor. I och med utvecklingen av nya europeiska marknader och utländska investeringar går det bra för vinodlingen i Georgien igen, men den har ännu inte nått samma storlek som tidigare. Under sovjettiden var vinodlingsarealen cirka 128 000 hektar; idag återstår cirka 60 000 hektar, men de producerar högkvalitativa viner från Georgien.

Georgiens vinstockar och mark

Georgien har otaliga inhemska druvsorter, varav cirka 38 är tillåtna för vinodling. Bland dem finns lokala skatter som Rkatsiteli, Saperavi, Tsolikouri och Siska - svåra att uttala, lätta att njuta av. Men även sorter som sauvignon blanc, chardonnay, merlot och malbec växer och trivs på de alluviala eller kalkhaltiga jordarna i Georgias fyra odlingsregioner.

Kakheti

Den viktigaste regionen för högkvalitativ vinodling i Georgien är utan tvekan Kakheti, med regionens huvudstad Telavi som centrum. Två tredjedelar av druvorna kommer härifrån, särskilt de inhemska sorterna Saperavi och Rkatsiteli odlas i stor utsträckning. På platsen odlas både konventionell och traditionell vinodling. Nästan varje bonde äger vinstockar, ortnamn är varumärken för lokalt vin, åsnevagnar transporterar vin från A till B - Kakheti lever för vin.

Kartlien

Regionen Kartlia nordväst om Tbilisi spelar också en viktig roll för vin från Georgien. I det soliga klimatet och utan regn växer här druvsorter för georgiska viner i europeisk stil. En stor del av druvorna används också för framställning av mousserande vin och konjak.

Imeretia

Lite längre västerut ligger Imeretia vid floderna Qwirila och Rioni. Alla sorters inhemska druvsorter odlas på de alluviala jordarna och vissa vinifieras i kvevris, med färre druvskidor och utan att stjälkar hamnar i amforan som i Kakheti.

Ratscha-Letschchumi

De två odlingsområdena täcker stora delar av regionen och är spridda i dalarna och på sydsluttningarna. De sällsynta druvsorterna Tsolikouri, Mudjuretuli och Aleksandrouli trivs i det varma och soliga klimatet och producerar mycket socker. Många halvtorra och söta viner från Georgien finns alltså i Racha-Lechumi.

Traditionell produktion av georgiskt vin

Den traditionella tillverkningen med hjälp av amforor, som kallas Kvevri eller Quevri på georgiska, har varit känd för georgierna i tusentals år. Kärlen är inbäddade i jorden och förseglade med stenplattor, lera och träaska och används endast för lagring av det fotstampade vinet. Sådana kvevris rymmer 10-2000 liter och berikar vinet med lerig lera. Vinet är osulfaterat och liknar apelsinvin. Däremot är viner från traditionell produktion något oxidativa och tanninrika.

Köp georgiska viner online till ett rimligt pris

Georgiskt vin - ett exotiskt och väletablerat vin på samma gång. Beställ ditt georgiska vin och smaka på framtiden. För Georgia kommer de kommande åren att vara uppåtriktade. Vin från Kaukasus är allt som vin från andra länder skulle vilja vara. Modernt, traditionellt, hög kvalitet. Köp därför ditt georgiska vin billigt och enkelt på nätet hos VINELLO. Vi skickar exotiska viner från Georgien klimatneutralt och försäkrat till dina fyra väggar. Köp nya gamla georgiska viner från gamla traditioner och upplev en oändlig historia.

Upp Upp
Upp