Mer information om St. Magdalener Alto Adige DOC - Cantina Terlan
Magdalener Alto Adige från Cantina Terlan i Trentino-Alto Adige visar en ljus, rubinröd färg i det virvlade glaset. Till näsan avslöjar detta Cantina Terlan-rödvin alla slags plommon, rosor, plommon, morellkörsbär och mullbär. Som om inte detta redan vore imponerande tillför lagringen på stora träfat ytterligare aromer som spröd, rostad mandel och valnöt.
Cantina Terlan St. Magdalener Alto Adige är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. I gommen har detta välbalanserade rödvin en härligt smältande, sammetslen och tät textur. Tack vare sin livliga fruktsyra är St. Magdalener Alto Adige imponerande fräsch och livlig på gommen. På slutet glädjer detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige äntligen med betydande längd. Återigen dyker antydningar om morellkörsbär och lilja upp.
Vinifiering av St. Magdalener Alto Adige från Cantina Terlan
Grunden för den balanserade St. Magdalener Alto Adige från Trentino-Alto Adige är druvor från sorterna Lagrein och Vernatsch. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna för St. Magdalener Alto Adige uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen mognar St. Magdalener Alto Adige i ekfat i ytterligare 10 månader.
Matrekommendation för Cantina Terlan St. Magdalener Alto Adige
Upplev detta röda vin från Italien tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, grönsakscouscous med köttbullar eller penne med ruccola.
- Fler produkter från Kellerei Cantina Terlan