Mer information om Heideboden trocken - Weingut Claus Preisinger
Från vingården Claus Preisinger Heideboden kommer ett förstklassigt ekologiskt rödvin i glaset. Det har en underbart klar, ljusröd färg. Om man ger det lite luft i glaset genom att snurra det kan man uppfatta en förstklassig balans i detta rödvin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Doften av detta röda vin från Burgenland fängslar med aromer av blåbär, svarta vinbär, björnbär och mullbär. Om vi spårar aromen ytterligare kommer skogsgolv, medelhavsörter och grön paprika in i spelet.
Weingut Claus Preisinger Heideboden presenterar sig underbart torr för vindrickaren. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig i ett premium- och platsvinsegment. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar Heideboden gommen med en mjuk känsla utan att sakna saftig livlighet. Finalen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Burgenland, närmare bestämt från sjön Neusiedl, imponerar äntligen med en bra efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från grus- och lerdominerade jordar.
Vinifiering av vingården Claus Preisinger Heideboden
Grunden för den förstklassiga och underbart balanserade Cuvée Heideboden från Weingut Claus Preisinger är druvorna Blaufränkisch, Merlot och Zweigelt. Druvorna växer under optimala förhållanden i Burgenland. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av lera, grus, vulkanisk sten och svart jord. Självklart bestäms hedjorden också av klimatet och vinodlingsstilen i sjön Neusiedl. Denna österrikare kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig som exceptionellt komplext. När den perfekta fysiologiska mognaden har säkerställts skördas druvorna till Heideboden uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och mals noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Heideboden fortsätta att harmonisera i 14 månader på den fina jästfällningen.
Matrekommendation för vingården Claus Preisinger Heideboden
Upplev detta ekologiska rödvin från Österrike som bäst tempereras vid 15 - 18 °C som ett passande vin till kalv- och lökgryta, grönsakscouscous med köttbullar eller ankbröst med sockerärtor.
Utmärkelser för Heideboden från Weingut Claus Preisinger
Detta vin från sjön Neusiedl övertygar oss inte bara, utan också välkända kritiker tilldelade det 90 poäng och mer. Bland betyg för 2017-årgången är
- Falstaff - 92 poäng
- Fler produkter från Weingut Claus Preisinger