L'O de la vie Côtes du Brian AOC - Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Mer information om L'O de la vie Côtes du Brian AOC - Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Den kraftfulla L'O de la vie Côtes du Brian av Anne Gros & Jean-Paul Tollot lyser in i glaset med en tät crimson röd. Om du lutar glaset lite kan du se en övergång av nyansen mot granatröd i kanterna. Efter den första virveln avslöjar detta röda vin en hög densitet och fullhet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Till näsan visar detta Anne Gros & Jean-Paul Tollot-rödvin alla typer av björnbärs- och rödvinbärsgelé. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen i rostfritt stål ytterligare aromer som vitpeppar.
Anne Gros & Jean-Paul Tollot L'O de la vie Côtes du Brian imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och så förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. Detta täta rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. Finalen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bourgogne glädjer äntligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av L'O de la vie Côtes du Brian av Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Detta kraftfulla röda vin från Frankrike är tillverkat av druvsorten Syrah. L'O de la vie Côtes du Brian är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen kan L'O de la vie Côtes du Brian fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matrekommendation för Anne Gros & Jean-Paul Tollot L'O de la vie Côtes du Brian
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till bräserad kyckling i rött vin, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från Jean-Paul Tollot & Anne Gros