Mer information om L'Orangerie de Carignan Rouge AOP - Château Carignan
I glaset erbjuder L'Orangerie de Carignan Rouge från Château Carignan en tät lila färg. Denna franska cuvée visar underbart uttrycksfulla toner av hallon, röda vinbär, svarta vinbär och jordgubbar i glaset. Till detta kommer inslag av andra frukter.
I gommen börjar L'Orangerie de Carignan Rouge från Château Carignan behagligt torrt, greppigt och aromatiskt. Detta sammetslena röda vin är fylligt och har flera lager i gommen. I avslutningen bjuder detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Bordeaux på en ansenlig längd. Återigen finns det antydningar till jordgubbar och svarta vinbär. I avslutningen kommer mineralnoter från de ler- och grusdominerade jordarna.
Vinifiering av L'Orangerie de Carignan Rouge från Château Carignan
Grunden för det kraftfulla L'Orangerie de Carignan Rouge från Bordeaux är druvor från sorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av lera och grus. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas särskilt snabbt och helst på morgonen vid tidpunkten för optimal mognad för att bevara deras arom. Efter handskörden förs druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Château Carignan L'Orangerie de Carignan Rouge
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till kålroulader, spenatgratäng med mandel eller purjolökssoppa.
- Fler produkter från Château Carignan