Mer information om La Closerie de Camensac Haut-Médoc AOP - Château Camensac
I glaset har La Closerie de Camensac Haut-Médoc från Château Camensac en ljuslila färg. Om du lutar glaset lite kan du se en övergång av vinfärgen mot granatröd vid kanterna av detta fatlagrade vin. Om du snurrar glaset kan du se en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Denna franska cuvée uppvisar underbart uttrycksfulla toner av svarta vinbär i glaset. I doften finns inslag av vanilj, tobak och läder.
Château Camensac La Closerie de Camensac Haut-Médoc är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart sammetslen. I eftersmaken imponerar detta mogna vin från vinodlingsområdet Bordeaux med sin avsevärda längd. Återigen dyker antydningar till svarta vinbär upp. I avslutningen kommer mineraltoner från de grus- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Camensac La Closerie de Camensac Haut-Médoc
Den balanserade La Closerie de Camensac Haut-Médoc från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera och grus. La Closerie de Camensac Haut-Médoc är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för La Closerie de Camensac Haut-Médoc från Château Camensac
Detta franska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till pasta med korvklimpar, ankbröst med sockerärtor eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Château Camensac