konsultation!
förpackning!
leverans!
Den fatlagrade La Dame de Montrose från vinodlingsregionen Bordeaux visar en ljus rubinröd färg i glaset. Vid kanten visar detta franska rödvin också en övergång till granatrött. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, kan man uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. I glaset visar detta röda vin från Château Montrose aromer av plommon, kompletterade med . På gommen börjar La Dame de Montrose från Château Montrose underbart torr, gripande och aromatisk. På tungan kännetecknas detta välbalanserade röda vin av en enormt sammetslen textur. Finalen på detta mogna röda vin från vinodlingsområdet Bordeaux är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak. La Dame de Montrose är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När druvorna har skördats förs de omedelbart till vingården. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i stora träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den eleganta La Dame de Montrose i flera månader på franska ekfat.
Matrekommendation för La Dame de Montrose från Château Montrose
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kokt kalvkött med bönor och tomater, lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Château Montrose