Le Baron de Brane Margaux AOP - Château Brane-Cantenac
Mer information om Le Baron de Brane Margaux AOP - Château Brane-Cantenac
Den eleganta Le Baron de Brane Margaux från Château Brane-Cantenac kommer in i glaset med en ljus karmosinröd färg. Med en liten rörelse i sidled avslöjar Bordeaux-glaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. När man vrider på vinglaset kan man se en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte framstår som vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Den första doften av Le Baron de Brane Margaux smickrar med nyanser av röda vinbär, surkörsbär och jordgubbar. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av toner av fatåldring och ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Vinet har en elegant torr smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. I gommen har detta välbalanserade rödvin en underbart sammetslen textur. Med sin vitala fruktsyra är Le Baron de Brane Margaux imponerande fräsch och livlig i gommen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Margaux, glädjer äntligen med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Brane-Cantenac Le Baron de Brane Margaux
Den balanserade Le Baron de Brane Margaux från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på grusjord. Naturligtvis bestäms Le Baron de Brane Margaux också av Margaux klimat och vinodlingsstil. Detta franska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är exceptionellt imponerande. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Le Baron de Brane Margaux uteslutande för hand utan användning av straffande och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter sker jäsningen i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den eleganta Le Baron de Brane Margaux i 12 månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Le Baron de Brane Margaux från Château Brane-Cantenac
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till grönsaksgryta med pesto, pasta med korvklumpar eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Château Brane-Cantenac