Mer information om Le Piere Rosé - I Magredi
I glaset har Le Piere Rosé från I Magredi en klar ljusröd färg. I doften bjuder detta rosévin från I Magredi på alla typer av hallon, persikor och citroner.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med 3,4 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och så förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. I gommen har detta balanserade rosévin en underbart lätt och fräsch struktur. Tack vare sin måttliga fruktsyra smickrar Le Piere Rosé gommen med en behaglig känsla utan att sakna saftig livfullhet. Detta ungdomliga rosévin från vinodlingsregionen Friuli-Venezia Giulia har en fin längd i avslutet. Återigen finns det antydningar till persika och citron. I eftersmaken kommer mineraltoner från de kalkstensdominerade jordarna in.
Vinifiering av Le Piere Rosé från I Magredi
Detta balanserade rosévin från Italien är tillverkat av druvsorterna Raboso och Refosco. Druvorna växer under optimala förhållanden i Friuli-Venezia Giulia. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i kalkstensjordar. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Le Piere Rosé fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Rekommenderad mat för Le Piere Rosé från I Magredi
Detta rosévin från Italien ska helst avnjutas väl kylt vid 8 - 10°C. Det är ett perfekt vin till spagetti med kapris- och tomatsås, kålroulader eller pumpagryta.
- Fler produkter från I Magredi