Mer information om Les Cassines Blanc - Paul Jaboulet Aîné
Paul Jaboulet Aîné Les Cassines Blanc är ett förstklassigt vitt vin. Det har en underbart ljus, gyllengul färg. Efter den första virvlingen kan du uppleva en förstklassig balans i detta vita vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Den första doften av Les Cassines Blanc presenterar toner av rosa grapefrukt, lime och citrongräs. De fruktiga aspekterna av buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
Paul Jaboulet Aîné Les Cassines Blanc är underbart torr. Detta vita vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av en vinikon. Detta sammetslena vita vin är balanserat och har flera lager i gommen. Tack vare sin måttliga fruktsyra smickrar Les Cassines Blanc gommen med en behaglig känsla, utan att sakna saftig livfullhet. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Rhônedalen, närmare bestämt från Condrieu, glädjer slutligen med betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineraliska antydningar från de granitdominerade jordarna.
Vinifiering av Paul Jaboulet Aîné Les Cassines Blanc
Detta vita vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Viognier. Endast förstklassigt druvmaterial skördades för detta exceptionellt balanserade sortvin från Paul Jaboulet Aîné. Druvorna växer under optimala förhållanden i Rhônedalen. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av granit. Uppenbarligen bestäms Les Cassines Blanc också av mer än bara Condrieu-jorden. Denna fransman kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse och presenterar sig som exceptionellt doftande. När druvorna har skördats förs de omedelbart till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen får Les Cassines Blanc mogna på den fina jästfällningen i några månader.
Matrekommendation för Les Cassines Blanc från Paul Jaboulet Aîné
Njut av detta vita vin från Frankrike väl kylt vid 8-10°C till pasta med korvklimpar, kålroulader eller spenatgratäng med mandlar.
- Fler produkter från Paul Jaboulet Aîné