Les Combettes Côtes du Brian AOC - Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Mer information om Les Combettes Côtes du Brian AOC - Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Les Combettes Côtes du Brian från vinodlingsregionen Bourgogne visar en tät rubinröd färg i glaset. Vid kanten finns det också en färgövergång till granatröd. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det, avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket visas i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Till näsan presenterar detta Anne Gros & Jean-Paul Tollot rött vin alla slags björnbär. Som om det inte redan var imponerande tillför lagringen i rostfritt stål ytterligare aromer som lakrits, vanilj och blåbär.
Detta franska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. I gommen har detta kraftfulla rödvin en härligt tät struktur. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bourgogne är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Les Combettes Côtes du Brian av Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Detta kraftfulla röda vin från Frankrike är tillverkat av druvsorten Marselan. Les Combettes Côtes du Brian är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, eftersom denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Anne Gros & Jean-Paul Tollot Les Combettes Côtes du Brian
Upplev detta röda vin från Frankrike bäst tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till fyllda paprikor, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller ossobuco.
- Fler produkter från Jean-Paul Tollot & Anne Gros