Mer information om Les Pierrelles Côte-Rôtie AOC - Paul Jaboulet Aîné
Les Pierrelles Côte-Rôtie från Paul Jaboulet Aîné i Rhônedalen avslöjar en tät karmosinröd färg i det virvlade glaset. Vinglaset hålls i en liten vinkel och visar en charmig granatröd nyans vid kanterna. Efter den första virvlingen uppvisar detta röda vin en hög viskositet, vilket syns i tydliga kyrkfönster på glasets kant. I näsan visar detta Paul Jaboulet Aîné-rödvin alla slags svarta vinbär, björnbär och violer. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat kryddnejlika och choklad.
I gommen är Les Pierrelles Côte-Rôtie från Paul Jaboulet Aîné behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. På tungan kännetecknas detta kraftfulla röda vin av en otroligt tät struktur. Avslutningen på detta röda vin från Rhônedalen, närmare bestämt från Côte-Rôtie, som kan mogna bra, glädjer slutligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Les Pierrelles Côte-Rôtie från Paul Jaboulet Aîné
Grunden för den kraftfulla Les Pierrelles Côte-Rôtie från Rhône-dalen är druvor från druvsorten Syrah. Les Pierrelles Côte-Rôtie är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen åldras den kraftfulla Les Pierrelles Côte-Rôtie i flera månader på ekfat.
Matrekommendation för Les Pierrelles Côte-Rôtie från Paul Jaboulet Aîné
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till spaghetti med kapris- och tomatsås, purjolökssoppa eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Paul Jaboulet Aîné