konsultation!
förpackning!
leverans!
Mandi Ribolla Gialla Veneto från vinodlingsregionen Friuli-Venezia Giulia avslöjar sig i glaset i en briljant skimrande ljusgul. Buketten av detta vita vin från Friuli-Venezia Giulia förför med toner av akacia, persika och grönt gräs. Det är just dess fruktiga karaktär som gör detta vin så speciellt.
På gommen börjar Mandi Ribolla Gialla Veneto från Borgo Conventi underbart torr, greppig och aromatisk. Det finns torrt och riktigt torrt. Detta vita vin tillhör den andra gruppen, eftersom det tappades på flaska med endast 2 g restsocker. Lättfotat och komplext, detta täta och smältande vita vin presenterar sig på gommen. På grund av sin nuvarande fruktsyra är Mandi Ribolla Gialla Veneto exceptionellt fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Friuli-Venezia Giulia, eller mer exakt från Julian Veneto, glädjer slutligen med en god eftersmak.
Vinifiering av Mandi Ribolla Gialla Veneto från Borgo Conventi
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Ribolla Gialla. Endast de bästa druvorna användes för detta underbart eleganta vin med en enda sort från Borgo Conventi. Bären till detta vita vin från Italien skördas uteslutande för hand när de är helt mogna. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Mandi Ribolla Gialla Veneto fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i några månader.
Matrekommendation för Mandi Ribolla Gialla Veneto från Borgo Conventi
Upplev detta vita vin från Italien väl kylt vid 8 - 10 °C som tillbehör till grönsallad med rödbetor, kikärtscurry eller grönsaksgryta med pesto.
- Fler produkter från Borgo Conventi