Margaux AOP 2ème Cru Classé 3,0l Doppelmagnum - Château Brane Cantenac
Mer information om Margaux AOP 2ème Cru Classé 3,0l Doppelmagnum - Château Brane Cantenac
Margaux 2ème Cru Classé 3,0l dubbelmagnum från Château Brane Cantenac i Bordeaux visar en ljus, lila färg i vinglaset. Vid kanten har detta franska rödvin också en övergång till granatrött. I glaset visar detta röda vin från Château Brane Cantenac aromer av lila, björnbär och svarta vinbär, kompletterade med blåbär och vanilj. Vinet är elegant och torrt i smaken. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en oerhört sammetslen textur. Detta mogna rödvin från vinodlingsområdet Bordeaux bjuder på en lång eftersmak. Återigen finns det inslag av svarta vinbär och björnbär. I finishen ansluter mineralnoter från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Margaux 2ème Cru Classé 3,0l Double Magnum från Château Brane Cantenac
Den balanserade Margaux 2ème Cru Classé 3,0l Double Magnum från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenère och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på grusjordar. Vid optimal mognad skördas druvorna till Margaux 2ème Cru Classé 3,0l Double Magnum uteslutande för hand, utan användning av några slitsamma och knappast selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i litet trä vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Matrekommendation för Château Brane Cantenac Margaux 2ème Cru Classé 3,0l Double Magnum
Upplev detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till kokt kalvfilé med bönor och tomater, ankbröst med sockerärtor eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från Château Brane-Cantenac