Mer information om Margaux AOP 2ème Cru Classé - Château Rauzan-Ségla
Margaux 2ème Cru Classé från Château Rauzan-Ségla i Bordeaux har en klar rubinröd färg i glaset. Om man håller det i en liten vinkel kan man se en färgövergång mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det kan du uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I doften avslöjar detta Château Rauzan-Ségla-rödvin alla typer av surkörsbär, plommon, svarta vinbär och röda vinbär.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta silkeslena rödvin presenterar sig balanserat och mångfacetterat på gommen. Detta mogna rödvin från vinodlingsområdet Bordeaux övertygar med sin långa eftersmak. Återigen dyker det upp inslag av plommon och surkörsbär. I eftersmaken ansluter mineralnoter från grus- och lerdominerade jordar.
Vinifiering av Margaux 2ème Cru Classé från Château Rauzan-Ségla
Druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot utgör grunden för den förstklassiga och underbart balanserade cuvéen Margaux 2ème Cru Classé från Château Rauzan-Ségla. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera och grus. Naturligtvis bestäms Margaux 2ème Cru Classé också av Margaux klimat och vinodlingsstil. Detta franska vin kan beskrivas i ordets bästa mening som ett gammalt världsvin som är exceptionellt imponerande. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Rekommenderad mat för Château Rauzan-Ségla Margaux 2ème Cru Classé
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, torsk med gurk- och senapsgrönsaker eller stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Château Rauzan-Ségla