Mer information om Margaux AOP Cru Bourgeois - Château La Tour de Mons
Margaux Cru Bourgeois från Château La Tour de Mons i Bordeaux har en klar rubinröd färg i glaset. Efter den första virvlingen kan du känna en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar som vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande. Den första näsan på Margaux Cru Bourgeois smickrar med toner av björnbär, plommon och svarta vinbär. De fruktiga tonerna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring och ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Château La Tour de Mons Margaux Cru Bourgeois är behagligt torr. Detta röda vin framstår aldrig som grovt eller magert, vilket man skulle kunna förvänta sig av ett vin i ikonsegmentet. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt sammetslen textur. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Margaux, glädjer slutligen med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de grus- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Château La Tour de Mons Margaux Cru Bourgeois
Druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot utgör grunden för den förstklassiga och underbart balanserade Cuvée Margaux Cru Bourgeois från Château La Tour de Mons. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera och grus. Naturligtvis definieras Margaux Cru Bourgeois också av mer än bara Margaux-jorden. Detta franska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, och det är exceptionellt imponerande. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter handskörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 12 månaders lagring på franska ekfat.
Matrekommendation för Château La Tour de Mons Margaux Cru Bourgeois
Njut av detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C till ankbröst med sockerärtor, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
Utmärkelser för Margaux Cru Bourgeois från Château La Tour de Mons
- Fler produkter från Château La Tour de Mons