Margaux AOP Cru Bourgeois - Château Marsac Séguineau
Mer information om Margaux AOP Cru Bourgeois - Château Marsac Séguineau
Den kraftfulla Margaux Cru Bourgeois från Château Marsac Séguineau kommer in i glaset med en tät karmosinröd. Med en liten rörelse i sidled avslöjar Bordeaux-glaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. Efter den första virvlingen avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket syns i distinkta kyrkfönster vid glasets kant. Till näsan avslöjar detta Château Marsac Séguineau-rödvin alla slags björnbär, plommon och svarta vinbär. Som om det inte redan vore imponerande kommer andra aromer som blåbär till.
I gommen börjar Margaux Cru Bourgeois från Château Marsac Séguineau underbart torrt, greppigt och aromatiskt. Texturen i detta kraftfulla rödvin är underbart silkeslen i gommen. Detta mogna rödvin från vinodlingsregionen Bordeaux bjuder på en härlig längd i eftersmaken. Återigen dyker antydningar om plommon och svarta vinbär upp. I avslutningen kommer mineraltoner från de grus- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Marsac Séguineau Margaux Cru Bourgeois
Druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot utgör grunden för den förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Margaux Cru Bourgeois från Château Marsac Séguineau. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av lera och grus. Margaux Cru Bourgeois är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När perfekt fysiologisk mognad är säkerställd skördas druvorna för Margaux Cru Bourgeois uteslutande för hand utan användning av grova och knappt selektiva druvskördare. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Rekommenderad mat för Château Marsac Séguineau Margaux Cru Bourgeois
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till kikärtscurry, kålroulader eller osso buco.
- Fler produkter från Château Marsac Séguineau