Mer information om Margaux de Brane AOP - Château Brane-Cantenac
I glaset har Margaux de Brane från Château Brane-Cantenac en tät purpurröd färg. Vid kanten visar detta franska rödvin också en övergång till granatrött. När man virvlar i glaset visar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, som kan ses i klara kyrkfönster vid glasets kant. Hällt i ett Bordeaux-glas bjuder detta rödvin från den gamla världen på underbart uttrycksfulla aromer av röda vinbär, jordgubbar och hallon, som avrundas av ytterligare fruktiga nyanser från lagringen på träfat.
Château Brane-Cantenac Margaux de Brane är underbart torrt. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett toppvin. Detta sammetslena rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. På grund av sin koncisa fruktsyra visar Margaux de Brane sig vara underbart friskt och livligt på gommen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Margaux, är i slutändan övertygande med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineraliska antydningar från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Margaux de Brane från Château Brane-Cantenac
Den kraftfulla Margaux de Brane från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt i grusjordar. Uppenbarligen bestäms Margaux de Brane också av Margaux klimat och vinodlingsstil. Detta franska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, och det är exceptionellt imponerande. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Margaux de Brane uteslutande för hand, utan användning av straffande och mindre selektiva fullskördare. Efter druvskörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras den kraftfulla Margaux de Brane i 12 månader på ekfat.
Matrekommendation för Château Brane-Cantenac Margaux de Brane
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som passande vin till potatispanna med lax, pumpagryta eller grönsakscouscous med köttbullar.
- Fler produkter från Château Brane Cantenac