Mer information om Merlot R trocken - Wagner-Stempel
I glaset har den ekologiskt producerade Merlot R från Wagner-Stempel en tät purpurröd färg. När man snurrar glaset uppvisar detta rödvin en hög viskositet, vilket syns i klara kyrkfönster vid glasets kant. I glaset visar detta röda vin från Wagner-Stempel aromer av svarta vinbär, björnbär, mullbär och blåbär, kompletterade med orientaliska kryddor, älskling och rostad barrique. På gommen börjar Wagner-Stempels Merlot R underbart torr, grippig och aromatisk. Det finns torrt och riktigt torrt. Detta rödvin tillhör den andra gruppen, eftersom det buteljerades med bara 0,6 g restsocker. Detta sammetslena rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. På grund av den balanserade fruktsyran smeker Merlot R gommen med en sammetslen känsla utan att sakna friskhet samtidigt. I finishen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Rheinhessen, som kan lagras väl, äntligen med betydande längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och mullbär. I finishen går mineralnoter av silikatsten och lerjord dominerade jordar med.
Vinifiering av Wagner-Stempel Merlot R
Grunden för den kraftfulla Merlot R från Rheinhessen är druvor från druvsorten Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Rheinhessen. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av lera och silikatsten. Det är uppenbart att Merlot R också bestäms av klimatiska och stilistiska faktorer Siefersheim. Detta tyska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse och presenterar sig som exceptionellt doftande och komplext. Vid optimal mognad skördas druvorna till Merlot R uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognad under flera månader i ekbarriärer.
Matrekommendation för Merlot R från Wagner-Stempel
Drick detta ekologiska rödvin från Tyskland vid en temperatur på 15 - 18°C till spenatgratäng med mandel, grönsakscouscous med köttbullar eller gåsbröst med rödkål och mejram.
- Fler produkter från Wagner-Stempel