Mer information om Meursault en Luraule AOP - Remi Jobard
Den fatlagrade Meursault en Luraule från vinodlingsregionen Bourgogne presenterar sig i glaset i en ljus gyllengul färg. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det kan du uppfatta en perfekt balans i detta vita vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapigt eller likörliknande på glasets väggar. I glaset presenterar detta vita vin från Remi Jobard aromer av citroner, päron och persikor, kompletterade med mineraltoner. På gommen är Meursault en Luraule från Remi Jobard underbart aromatisk, fruktig och balanserad. Balanserat och flerskiktat, detta lätta vita vin presenterar sig på gommen. I avslutningen imponerar detta vita vin från vinodlingsregionen Bourgogne, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen dyker antydningar om persika och päron upp.
Vinifiering av Meursault en Luraule av Remi Jobard
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Chardonnay. För detta underbart balanserade single-varietal vin från Remi Jobard skördades endast förstklassiga druvor. Meursault en Luraule är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Meursault en Luraule av Remi Jobard
Detta franska vita vin avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det är ett perfekt vin till omelett med lax och fänkål, fruktig endivesallad eller sparrissallad med quinoa.
- Fler produkter från Remi Jobard