Medaille
konsultation!
förpackning!
leverans!
I glaset har Moncloa Syrah Cabernet från Gonzalez Byass en tät lila färg. Om man håller glaset i en vinkel kan man se en övergång av färgen mot granatrött i kanterna av detta fatlagrade vin. När man snurrar glaset uppvisar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket syns i klara kyrkfönster vid glasets kant. I glaset presenterar detta röda vin från Gonzalez Byass aromer av björnbär, morellkörsbär, svarta vinbär, mullbär och plommon, kompletterade med pepparkakskrydda, kanel och vanilj. Gonzalez Byass Moncloa Syrah Cabernet presenterar sig underbart torr för vinälskaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett premiumvin och vin från en enda vingård. Detta täta rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. I eftersmaken bjuder detta mogna rödvin från vinodlingsregionen Andalusien äntligen på en rejäl längd. Återigen framträder inslag av plommon och björnbär.
Vinifiering av Moncloa Syrah Cabernet från Gonzalez Byass
Grunden för den kraftfulla Moncloa Syrah Cabernet från Spanien är druvor från druvsorterna Tintilla de Rota, Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah. Moncloa Syrah Cabernet är ett gammalt världsvin genom och igenom, eftersom denna spanjor utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Det faktum att druvorna Tintilla de Rota, Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah trivs under påverkan av ett varmt klimat har också ett betydande inflytande på utvecklingen av årgången. Detta yttrar sig bland annat i särskilt väl mogna druvor och ganska hög alkoholhalt i vinet. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna för Moncloa Syrah Cabernet uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. När vinet är färdigt harmoniseras Moncloa Syrah Cabernet försiktigt.
Matrekommendation för Moncloa Syrah Cabernet från Gonzalez Byass
Detta spanska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till osso buco, bräserad kyckling i rött vin eller grönsakscouscous med köttbullar.
Utmärkelser för Moncloa Syrah Cabernet från Gonzalez Byass
Detta vin från Andalusien övertygar oss inte bara, utan också välkända vinkritiker har redan tilldelat det medaljer. Bland utmärkelserna för 2016-årgången är
- Mundus Vini - Guld
- Fler produkter från González Byass
Medaille