Mer information om The Reserve Cabernet Sauvignon - Robert Mondavi
Robert Mondavi The Reserve Cabernet Sauvignon är ett förstklassigt rött vin. Det har en härligt tät, rubinröd färg. Om man lutar glaset lite kan man se en övergång av färgen mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. När man snurrar vinglaset visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, som kan ses i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Detta röda vin från USA hälls upp i en bourgognekupa och uppvisar underbart väldoftande och komplexa aromer av blåbär, viol, lilja och plommon, som rundas av med enbär, bitter choklad och kanel, som kommer från lagringen på träfat.
I gommen är The Reserve Cabernet Sauvignon by Robert Mondavi underbart aromatisk, fruktdriven och balanserad. Vissa viner är torra på etiketten, andra är det verkligen. Detta rödvin tillhör den senare gruppen, eftersom det tappades på flaska med endast 0,7 g restsocker. Detta sammetslena, smältande och täta rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. På grund av sin livliga fruktsyra är The Reserve Cabernet Sauvignon fantastiskt fräsch och livlig i gommen. Finalen på detta mycket mogna röda vin från vinodlingsregionen Kalifornien, närmare bestämt från Napa Valley, glädjer äntligen med en extraordinär efterklang.
Vinifiering av Robert Mondavi The Reserve Cabernet Sauvignon
Detta kraftfulla röda vin från USA är tillverkat av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot. När druvorna till The Reserve Cabernet Sauvignon är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 18 månaders mognad i franska barriquer.
Matrekommendation för Robert Mondavi The Reserve Cabernet Sauvignon
Detta röda vin från USA avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är perfekt som tillbehör till anka. Det passar perfekt till ankbröst med sockerärtor, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller bräserad kyckling i rött vin.
Utmärkelser för The Reserve Cabernet Sauvignon från Robert Mondavi
Detta vin från Napa Valley glädjer inte bara oss, utan också kända vinkritiker har tilldelat det 90 poäng och mer. Bland betygen för årgång 2014 är
- James Suckling - 93 poäng
- Vinadvokat Robert M. Parker - 95 poäng
- Vinentusiast - 95 poäng
- Vinspectator - 90 poäng
- Fler produkter från Robert Mondavi