konsultation!
förpackning!
leverans!
Den ekologiskt producerade Nero D'avola Bio Sicilia från Barone Montalto glider in i glaset med en tät lila röd. I glaset avslöjar detta röda vin från Barone Montalto aromer av vildbärssylt, plommonsylt, vildbärssylt, Mon Cheri-körsbär och romkruka, kompletterad med vanilj, kakaobönor och svart te. Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med 5 gram restsocker. Som man naturligtvis kan förvänta sig av ett vin som kostar mer än 4 euro, är detta italienska vin trots all sin torrhet naturligtvis förtrollande med sin fina balans. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät textur. Med sin livliga fruktsyra är Nero D'avola Bio Sicilia exceptionellt friskt och livligt i gommen. Detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Sicilien bjuder på en lång eftersmak. Återigen dyker antydningar om sylt av skogsfrukt och sylt av vilda bär upp.
Vinifiering av Nero D'avola Bio Sicilia från Barone Montalto
Den kraftfulla Nero D'avola Bio Sicilia från Italien är ett vin med en enda sort, organiskt vinifierat från druvsorten Nero d'Avola. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. När vinet är färdigt harmoniseras Nero D'avola Bio Sicilia noggrant.
Matrekommendation för Nero D'avola Bio Sicilia från Barone Montalto
Drick detta ekologiska rödvin från Italien tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till citronchilikyckling med bulgur, kryddig curry med lamm eller rödlök fylld med couscous och aprikoser.
- Fler produkter från Barone Montalto