♥ För närvarande 19 447 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!

Om oss

Vår drivkraft

Gäst på VINELLO

Vi gillar att dricka vin. Vitt, rött eller rosé. Vin är passion, smak och njutning. Värden som är värda att levereras direkt hem till vinentusiaster som du, okomplicerat och bekymmersfritt. Med ett stort urval av vin, sprit och delikatesser vill vi erbjuda entusiastiska gourmeter och de som vill bli det, vad de gillar. Vi vill träffa likasinnade människor som vill njuta av både dryck och mat, utvald kvalitet till ett överkomligt pris. Följ med oss på en resa för att träffa människor, besöka länder och uppleva världens smaker. Jorden är stor och vår törst efter nya upplevelser är det också.

Vår butik

VINELLO är ett familjedrivet medelstort företag med säte i Dresden. Vi har specialiserat oss på grossist- och detaljhandel med vin och spritdrycker och levererar till kunder (nästan) över hela världen. På alla kanaler, på det mest moderna sättet.

Med VINELLO.store i Bamberger Straße erbjuder vi dessutom en konkret kontakt med våra partners och gäster. Erbjudandet riktar sig till privatpersoner samt till gastronomiska och andra företag.

Kort sagt: vi har vin.

Tidigare levererade vi fortfarande från vår egen källare. Vi har stadigt vuxit och blivit en av Tysklands största online-återförsäljare av vin och spritdrycker. Detta gör oss inte bara stolta, utan ger oss också ett stort ansvar gentemot våra kunder. Vi kommer att fortsätta att erbjuda högkvalitativa produkter som du tycker om. Tillsammans utökar vi vår erfarenhet. Droppe för droppe.  

Vi besöker regelbundet våra partnervinproducenter och provar de senaste årgångarna och trenderna. Vi tar med oss de bästa vinerna. Tack vare vår expertis inom vininköp och våra personliga relationer med vingårdarna kan vi erbjuda dig rättvisa priser och attraktiva mängdrabatter. Utöver vårt vinsortiment säljer vi även spritdrycker, mousserande vin, champagne, prosecco, cremant och cava. Vin för alla, allt annat också.

Vår service

Vi har åtagit oss att göra det trevligt och enkelt att handla, så att du kan koncentrera dig på det som är viktigt. Denna beslutsamhet innebär att vi lovar dig en okomplicerad och rättvis köpprocess.

Vår historia

2009 - Sex eller droger?

Det var mörka tider. Det finns knappt något vin i Dresden, och knappt något hopp för finsmakare. Men det gifta paret Katja och René Harnisch har bestämt sig för att bekämpa torra halsar i staden. Att göra en hobby till ett yrke - men vilken hobby? Efter att ha övervägt alternativen bestämde de sig för vin - de gillar ju trots allt att dricka. Särskilt efter att deras dotter Greta föddes - en underbar semester för att starta ett internetföretag. Så i juni 2009 startade onlinewweinkeller.de i sina egna fyra väggar. Mer exakt i din egen källare. Inte större än det rum du förmodligen befinner dig i just nu. 5.000 flaskor vin och spritdrycker. De första kunderna lät inte vänta på sig: ett härbärge för hemlösa i Hamburg, 6 flaskor rom. Början på en framgångssaga.

Visionen fanns redan då och är fortfarande aktuell. Kundtillfredsställelse är högsta prioritet. Och kunderna var nöjda. Både online och i butiken på Königsbrücker Straße. De var förväntansfulla inför framtiden.

2011 - Källarviner, allt är bra..

... men vinhandelns konstruktion måste förändras. Det behövdes en separat, heltäckande och oberoende plattform. Utan mellanhänder och liknande. En verklig omnikanal. Det var lätt att hitta ett lämpligt namn. VINELLO.de - startskottet för en av Tysklands största onlinebutiker för vin, sprit och ännu mer kul. Påståendet "Vin för alla" visar tydligt att detta inte är ett elitistiskt eller snobbigt företag. Sommelieren sin Château Leoville-Las-Cases 2ème Grand Cru Saint-Julien AOC 2009, lekmannen sin flaska vitt vin. Var och en har sin egen flaska.

2016 - Lite trångt här

Källare, butik, allt är fullt av alkohol. Det som i grunden inte låter så illa blev långsamt problematiskt. Den ökande efterfrågan orsakade mycket byråkrati, logistik och platsbrist. Det var dags att lämna boet och ge VINELLO ett eget hem. April 2016. Bamberg Street för mer bang. Stort förvaringsutrymme för över 6 700 olika typer av vin och spritdrycker.

Allt är bra på nätet. Men människor behöver människor. Något att röra vid, smeka, smaka. En plats där gallerikunder som vill njuta av nöjen kan träffas och umgås med varandra. VINELLO.store, en butik i Centrum Galerie Dresden, har öppnat. Butiken är designad av Dresdens arkitekt Alexander Poetzsch och dess layout påminner om en vinkällare - tillbaka till rötterna. Här möter du erfarna sommelierer och många flaskor. Naturligtvis inte kunden, som vi gärna vill ha med oss.

2017 - Vin och korv - Stadionbesöket

Sedan säsongen 2017/2018 har DDV Stadium haft "stans vackraste vinterrass" - VINELLO Dynamo VIP Zone. Som partner till SG Dynamo Dresden förser vi fans och åskådare med läckra rörelser, er vin. Unikt i tysk proffsfotboll är att du nu kan se SGD med ett vin i stället för en öl. Eller med båda. Men glöm inte att stödja Dynamo.

VINELLO är alltid socialt aktiv med vinloungen på stadion, som sponsor av Hope Gala och Ice Fairy Tale och genom samarbete med stiftelser och initiativ. Vår vinhandel ser sig själv som mer än bara säljare - vi är ambassadörer för god smak och livsglädje. Värderingar som vi gärna delar med oss av till alla. Du också? Vi är öppna för nya idéer.

Våra partner

DEHOGA, Slowfood, Wine-Plus-Network, DHL, UPS, WSET (Om utbildning genom), Dynamo-Partner, Känd från SPIEGEL, SZ, FREIE PRESSE, Captain Cork, Vin med måtta, Falstaff

Upp Upp
Upp