Mer information om Parzival Qualitätswein trocken - Rudolf Fürst
Kvalitetsvinet Parzival från Rudolf Fürsts penna från Franken har en klar, ljusröd färg i det snurrade glaset. Om du snurrar vinglaset kan du uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Näsan på detta röda vin från Franconia förför med aromer av plommon, blåbär, plommon och morello körsbär. Om vi spårar aromerna ytterligare kommer svartbröd, orientaliska kryddor och rökt kött att spela.
Kvalitetsvinet Rudolf Fürst Parzival är underbart torrt. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett toppvin. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart tät. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar kvalitetsvinet Parzival gommen med en mjuk känsla utan att sakna saftig livfullhet. Avslutningen på detta mycket mogna röda vin från den frankiska vinodlingsregionen glädjer äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de sandstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Parzival kvalitetsvin från Rudolf Fürst
Det balanserade kvalitetsvinet Parzival från Tyskland är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Dorsa, Domina, Merlot, Pinot Noir och Zweigelt. I Franken växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på sandstensjordar. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 15 månaders mognad på ekfat.
Matrekommendation för Rudolf Fürst Parzival kvalitetsvin
Detta tyska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt som sällskapsvin till
- Fler produkter från Rudolf Fürst