Pessac-Léognan AOC - Château Haut Vigneau
Mer information om Pessac-Léognan AOC - Château Haut Vigneau
Pessac-Léognan från Bordeaux vinodlingsregion visar en tät purpurröd i glaset. Om du lutar glaset lite syns en övergång av nyansen mot granatröd i kanterna. När man snurrar glaset visar detta rödvin en hög viskositet, vilket kan ses i klara kyrkfönster vid glasets kant. Hällt i ett Bordeaux-glas bjuder detta röda vin från den gamla världen på underbart uttrycksfulla aromer av svarta vinbär och björnbär, avrundade av blåbär.
I gommen öppnar sig Pessac-Léognan från Château Haut Vigneau underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. Texturen i detta kraftfulla röda vin är underbart sammetslen i gommen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Pessac-Léognan, är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Haut Vigneau Pessac-Léognan
Den kraftfulla Pessac-Léognan från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på grusjordar. Det är uppenbart att Pessac-Léognan också definieras av mer än bara Pessac-Léognan-marken. Detta franska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är utomordentligt imponerande. Efter skörden anländer druvorna till vingården den snabbaste vägen. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Matrekommendation för Château Haut Vigneau Pessac-Léognan
Upplev detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C till purjolökstortilla, spenatgratäng med mandel eller grönsakscouscous med köttbullar.
- Fler produkter från Château Haut Vigneau