Pessac-Léognan AOC Grand Cru Classé Rouge - Château La Mission-Haut-Brion
Mer information om Pessac-Léognan AOC Grand Cru Classé Rouge - Château La Mission-Haut-Brion
Pessac-Léognan Grand Cru Classé Rouge från Château La Mission-Haut-Brion i Bordeaux har en klar purpurfärg i det lutande glaset. I Bordeaux-glaset, som hålls i en liten vinkel, syns en charmig tegelton i kanten. Denna franska cuvée uppvisar underbart uttrycksfulla toner av björnbär i glaset. Dessa får sällskap av inslag av kryddnejlika och svarta körsbär.
I gommen öppnar Pessac-Léognan Grand Cru Classé Rouge från Château La Mission-Haut-Brion underbart torrt, greppigt och aromatiskt. I gommen är texturen i detta balanserade rödvin underbart krämig. I avslutningen bjuder detta röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux på en härlig längd. Återigen dyker inslag av björnbär upp. I avslutningen kommer mineraltoner från de grusdominerade jordarna in.
Vinifiering av Château La Mission-Haut-Brion Pessac-Léognan Grand Cru Classé Rouge
Den balanserade Pessac-Léognan Grand Cru Classé Rouge från Frankrike är en cuvée vinifierad från druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på grusjordar. När druvorna till Pessac-Léognan Grand Cru Classé Rouge är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan användning av grova och mindre selektiva fullskördare. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den eleganta Pessac-Léognan Grand Cru Classé Rouge ytterligare 20 månader på ekfat.
Matrekommendation för Château La Mission-Haut-Brion Pessac-Léognan Grand Cru Classé Rouge
Detta franska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, kokt kalvfilé med bönor och tomater eller gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram.
- Fler produkter från Château La Mission-Haut-Brion